Främsta anledningarna med att anlita en professionell solfilmsmontör

Det kan vara frestande att tona dina bilfönster med hjälp av ett Gör det själv-kit, men fördelarna med att anlita en solfilmsmontör överväger eventuella besparingar.

Att solfilma bilens fönster är ett bra sätt att minska bländning och värme samt skydda mot insyn. Konsumenterna har vanligtvis två alternativ för att tona sina bilars fönster:

Att göra det själv med ett ”Gör Det själv-paket” eller anlita en professionell montör. Även om ett ”Gör det själv-kit” är generellt sett billigare, så betalar det definitivt av sig i längden att investera i professionell solfilm.

Kolla in de främsta anledningarna med att anlita en professionell solfilmsmontör nedan:

1. Kunskapen hur man solfilmar bilar

Om du inte köper ett dyrare professionellt solfilmskit, kommer du sannolikt att hitta filmen i ett färdigskuret ”Gör det själv-fönsterkit”. De kan vara sköra och av lägre kvalité jämfört med det material av högre kvalitet som en professionell solfilmsmontör skulle använda. För en första gångs montör är fönsterfilm i allmänhet svår att arbeta med; En liten bris eller vind kan orsaka veck eller krympningar och vissa kan få svårt att hålla damm eller annat skräp borta från filmen.
En erfaren professionell solfilmsmontör kommer att använda en högkvalitativ film och se till att den appliceras utan veck, krusningar, luftbubblor eller skräp.

2. Gör det rätt första gången

Även om du framgångsrikt applicerar solfilm till bilens fönster kan du inte göra det perfekt. Bara att försöka igen, eller…? Inte riktigt. Att ta bort fönsterfilm är mycket svårare än att applicera den, delvis beroende på det klibbiga limmet som används för att applicera det på bilglaset. Detta gör också att när du väl lämnar in den till en professionell solfilmsmontör att kostnaden kan gå upp lite eftersom de först måste värma upp fönstret och ta bort gamla rester, som kan bli ett tufft jobb beroende på hur länge du låtit det sitta.

3. Få din biltoning garanterad

Om och när du gör ett misstag när du själv tonar egna fönster, kommer du förmodligen inte att kunna göra omtoningen utan att köpa ett annat kit. När fönsterfilmen väl har applicerats på ett fönster kan den inte tas av och återföras till affären. Vi på Solfilm Göteborg erbjuder upp till 10 års garanti

4. Långsiktig kostnadsbesparing

”Gör det själv-kit” används oftast som ett sätt att spara pengar. Dock ger lågkostnads filmer inte alltid bra resultat för bilen. Till exempel är en av de främsta anledningarna till att bilägare är intresserade av solfilm följande: att de vill skydda bilens interiör från blekning och sprickbildning. Billiga eller lågkvalitativa solfilmer ger dock inte alltid detta skydd och då skyddas inte bilen på lång sikt från de skadliga effekterna av solen. Av den anledningen är det meningsfullt att investera lite mer pengar i högkvalitativ solfilm installerad av en professionell montör.

Håll även utkik efter våra kommande kampanjer om du är intresserad utav att tona rutorna på din bil.

Kontakta oss
för prisförslag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *