Snygg bil med solfilm – vad säger lagen?

Ett snabbt och billigt sätt att ge din bil ett schysstare utseende är att tona rutorna på bilen. Varje sig du solfilmar rutorna bara bak ger det en kraftig skillnad anser dom flesta. Vill man ta i extra hårt lägger man även solfilm på framrutorna, men då kan man rent tekniskt få lite problem, dock är det något vi hör extremt sällan. Men teoretiskt får man inte lägga solfilm på framrutorna annat än fabrikstoning, men för detta finns det många solfilmer som smälter in mycket bra om man inte tar den allra mörkaste graden så klart, tillika att när jobbet är utfört av en professionell och erfaren montör så märker man inte av att det skulle vara något annat än fabrikstoning ändå.

Skulle man trots allt ändå ha otur så åker man i värsta fall på en ombesiktning under besiktningen eller av polisen en böter på 500kr. Men återigen vill vi betona att detta sällan sker samt att det är mycket svårt för dessa fackmän att avgöra om det är solfilm av fabrikstoning då det rör sig om professionellt monterad solfilm på bilen.

Beslutet begrundas i att man skall ha god ögonkontakt med andra trafikanter och vägverket nämner att man måste ha ett 75% ljusinsläpp fram.

Detta gör att många känner att det inte är värt att chansa och istället väljer att bara lägga solfilm baktill på sin bil, som ju såklart också ger en avsevärt mycket snyggare look på bilen. Men det finns absolut en relativt stor skara folk som passar på att tona rutorna även fram, och då med en lite ljusare grad framtill och en mörkare grad baktill – mycket snyggt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *